om oss
Caroline Andréason- skådespelerska
Heidi Saikkonen- scenograf
Richard Dore- konstnär
Lovisa Phil- layout
Matilda Magnusson- producent
Peter Weicht- belysningsmästare
Ida Jarlgren - producent

Caroline Andréason är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg, och har arbetat som skådespelare på Backa Teater, Stadsteatrarna i Göteborg och Uppsala, Teater UNO, CinnoberTeater och Folkteatern, där hon spelade den kvinnliga huvudrollen som Marie Krøyer i Den yttersta natten 2004-2006. För rollen som Marie Krøyer fick Caroline flera utmärkelser,bl a Gnistans stipendium. Hon gjort ett flertal roller på film och i TV, t ex som polisen Maud i drama-serien Poliser på SVT. 2013 spelade Caroline Psykos 4.48 av Sarah Kane som monolog med konstkollektivet snö på Folkteatern. 2014 skrev hon manus och spelade i Slå rot där ingen plats för rötter finns, för vilken hon blev Karin Stigsdotters stipendiat 2015.


Heidi Saikkonen är frilansande scenograf och kostymtecknare. Verksam med teater sedan 1993, utbildad på Nordiska scenografiskolan i Skellefteå. Återkommande arbetsgivare är Backa teatern, Göteborgsstadsteater, Regionteatern i Växjö. Heidi har gjort flera projekt på Teater Bhopa och scenografi till Lukas Moodyssons Fucking Åmål. Senaste åren har hon varvat teaterjobb med utställningsformgivning på världskulturmuseet och Göteborgs Stadsmuseum, där hon formgav det nya Barnen museum. Heidi gjorde scenografin till Psykos 4.48 och slå rot där ingen plats för rötter finns med Konstkollektivet snö.


Peter Weicht  är belysningsmästare på folkteatern  i Göteborg och ser sig själv som en  minimalist och med inspiration från film Noir. Några ljussättningar:

Skalv, Folkteatern 2010

Apatiska för nybörjare, Folkteatern 2011

Vinter, Folkteatern 2012

Det röda trädet, Folkteatern 2013

New tide orquesta (band), Storan Göteborg, Kägelbanan Stockholm samt DVD 2013,Kliniken, Folkteatern 2014,

Slå rot där ingen plats för rötter finns, Konstkollektivet Snö, Teater Oskar 2014

Området, Folkteatern 2015

En ny karriär startade i arbetet med Konstkollektivet snö´s föreställning slå rot där ingen plats för rötter finns, den som tonsättare. Efter det gjorde Peter ljudet och musiken till Folkteaterns OMRÅDET och i den kommande föreställningen STÅLVERKET av Unga Folkteatern.


Matilda Magnusson- internationell kulturprojektledare. Hon arbetar hon som producent på

Big Wind som håller till på Konstepidemin i Göteborg.

Matilda arbetade med marknadsföringen och som producent för uppsättningen Slå rot där ingen plast för rötter finns med Konstkollektivet snö hösten 2014. Efter det blev Matilda invald som en av medlemmarna i Konstkollektivet snö.


Richard Dore är utbildad i skulptur på Steneby och Nordsika konstskolan i Kokkola. Richard jobbar på SVT, han går upp för tidigt på morgonen och studsar mellan P1 och BBCs radio 4. Han skapar palats av soprumsfynd. Intresserad av människans spontana inneboende impuls att hjälpa andra.


Lovisa Phil är producent och grafisk formgivare. Hon har en master i kommunikation från Lunds universitet och har tidigare arbetat för bla. Backa teatern, Göteborgs Symfonikerna, GEST och Teater Tamauer. Lovisa arbetar som marknadsansvarig på Angereds Teater.


lda Jarlgren är genusvetare med fil. kand. i genusvetenskap från Lunds universitet. Hon har även studerat barnkultur, statsvetenskap samt gått internationell kulturprojektledning på Kulturverkstan i Göteborg. Ida har arbetat med genus – och organisationsfrågor på arbetsplatser och utbildningssammanhang. Nu arbetar hon som turnéläggare på Kurage på Hagateatern samt som projektledare för samverkansprojektet Jämställt Storband.

Sergej Merkusjev- skådespelare
Johan Karlsson - fotograf
Anna Sjövall- regissör
foto:Lina Alriksson
Jesper Berger- video och teknik
Jonas Fröberg- skådespelare
Karl Ekdahl- regissör
Lina Ekdahl- författare
foto: Emelie Asplund

Anna Sjövall har regisserat sedan slutet av 90-talet och med ett 40-tal produktioner i ryggen har hon hunnit arbeta på många av landet scener. Debuten skedde på Malmö Stadsteater dit hon återkommit flera gånger. Under början av 2000-talet var Anna ledare för Unga Ensemblen på Unga Riks och därefter konstnärlig ledare på Borås Stadsteater. Anna har också varit Artist in Residence på Regionteatern Blekinge Kronoberg under ett antal år. De sista åren har hon arbetat på Regionteater Väst med bl a Troll i utkanten av samhället och på Masthuggsteatern med Schaktet av Christian Lollike. Just nu är hon aktuell med Fursten av Machiavelli på Backa Teater. I januari tillträder Anna som VD och konstnärlig ledare för Teater HallandJohan Karlsson är utbildad ljudtekniker/ljuddesigner, och har jobbat med

det sedan 2003, men har sin främsta inkomst som fotograf. Driver sedan

8 år tillbaka företaget Arkitekturfotografi. Han jobbar både med ljud och

visuell konst och har ställt ut video/bildverk vid ett flertal tillfällen i

Göteborg, på Österlen och på Tromsö för att nämna några ställen. I sitt

arbete med ljudinstallationer har han arbetat med bl.a Art of Spectra,

Åke Parmerud och nu senast Beate Persdotter Löken. Johan arbetade

med konstkollektivet snö’s senaste föreställning Modern där han

fotograferade och arbetade fram dom scenografiska bilderna. Han

gjorde även affisch och pressbilder.


Karl Ekdahl är utbildad regissör vid dramatiska institutet i Stockholm och arbetar som frilansande regissör och pedagog runt om i landet. Han arbetar på instutioner såväl som på fria grupper. Tex Regionteatern i Blekinge Kronoberg, Uppsala Stadsteater, Masthuggsteatern och regionteater väst. Innan Karl blev regissör var han skådespelare och utbildad på bl.a HB-studios och the Lee Strasbourg institute i New York och den fysiska inriktade Commedia School i Köpenhamn. Karl är också konstnärlig ledare för den fria gruppen teater Splendid.


Jonas Fröberg är frilansande författare och skådespelare. Startade Teater Spira år 2000. Har samarbetat med institutioner som Stadsmuseet, Universitetet, Folkteatern, Volvo. Har utvecklat arbetsformer i mötet mellan konst, medborgare och forskare. Ett exempel är arbetet med ungdomar under flera år på skoltid och sedan under flera år efter skolan. Arbetet ledde till ungdomarnas bok och pjäs ”Vad du inte vet om mig!”; kursboken ”Att inspirera skoltrötta” (Studentlitteratur, 2014) och till sist Ariana Gecajs och Jonas pjäs ”F for Life”. Läs gärna Jonas debattartiklar om New Public Management och skolan på www.teaterspira.se.


Lina Ekdahl är författare och dramatiker. 2012 kom hennes sjätte diktsamling ”DIKTSAMLING” Wahlström & Widstrand. Hennes poesi är översatt till bl a tyska, ukrainska, makedonska och khmer. Hon skriver även dramatik för barn och vuxna, bl a har hon skrivit för Folkteatern, Stadsteatern och Masthuggsteatern i Göteborg samt för Regionteatrarna i Borås och Växjö. Hon har arbetat med och skrivit för radio, bl a för Kulturradion P1, Obs P1, Dokumentärredaktionen P1, Biblioteket P1, Tankar för dagen P1.

2009 belönades hon med Werner Aspenström-priset och 2010 med Gustav Fröding-sällskapets lyrikpris.


Jesper Berger studerar just nu Nordiska Teaterskolans andra år på Tokalynga Teaterakademi. Han studerade förra året på Teaterstudier vid Göteborgs Universitet. Hösten 2014 var han med och startade upp den fria teatergruppen Ensemble Bröl i Göteborg där han under våren 2015 regisserade och gjorde ljus och video till föreställningen VI LEVER. Jesper jobbade under Slå rot där ingen plats för rötter finns som tekniker för konstkollektivet snö.Sergej Merkusjev är frilansande skådespelare och regissör. Verksam med teater sedan 1993, utbildad i Ryssland både som skådespelare och regissör. Han har arbetat som skådepelare på backa teatern, Göteborgsstadsteater  Folkteatern i Göteborg m.m
Copyright © All Rights Reserved